Webshop

Solar Screen

Een multifunctionele ruimte

Solar Screen - Projecten

Het magazijn van Solar Screen wordt een multifunctionele ruimte

De recente transformatie van een gedeelte van het magazijn van Solar Screen is een toonbeeld van inventiviteit bij het optimaliseren van ruimtegebruik.

Dit ambitieuze project streefde ernaar om een veelzijdige ruimte te ontwikkelen voor opslag, training en het demonstreren van Solar Screens expertise, terwijl de kernfuncties van het magazijn behouden bleven.

Ontwikkeling van een educatieve en exporuimte

Solar Screen had de wens om een segment van zijn magazijn te transformeren in een trainingsruimte voor het aanbrengen van folies op voertuigen. Drie specifieke zones waren vereist: een garage, een werkplaats en een showroom.

Het magazijn van Solar Screen wordt een multifunctionele ruimte

Onze creatieve oplossing: een showroom, werkplaats en garage

Voor de showroom hebben we een lange, op maat gemaakte bank langs de ramen ontworpen, met daaronder opslag voor 200 automobiel folies.

Deze setup biedt niet alleen makkelijke toegang tot de samples, maar faciliteert ook een uitnodigende ruimte voor gesprekken en ontspanning.

De werkplaats kreeg vensters en een deur van zwart smeedijzer, wat een esthetisch effect oplevert en de aandacht van bezoekers naar de operationele machines leidt.

In samenwerking met LIGHT ADDICT werden voor de garage een gereedschapswand en honingraatvormige plafondlampen ontworpen, die zorgen voor verlichting die afgestemd is op de behoeften van de ruimte.

Onze creatieve oplossing: een showroom, werkplaats en garage

Architecturale oplossingen en overwonnen uitdagingen

We stonden voor diverse architectonische en logistieke uitdagingen.

Een uitdaging was het realiseren van een aantrekkelijke ruimte voor bezoekers zonder de toegankelijkheid van het magazijn te beperken. Akoestische panelen op wielen (EOL) boden een oplossing door een verplaatsbare wand te creëren die zowel flexibel als geluidsisolerend werkt.

Een andere uitdaging was het gebruiksvriendelijk maken van de showroom, ondanks de nabijheid van de garage. Strategisch geplaatste hoge en lage tafels van RS BARCELONA, comfortabele zitmeubelen van HARTO en diverse kussens en accessoires dragen bij aan de verfraaiing en het unieke karakter van de showroom.

Architecturale oplossingen en overwonnen uitdagingen

Een succesvol multifunctioneel resultaat

Dit project heeft geresulteerd in een functionele en aangename omgeving waar medewerkers, instructeurs, studenten en klanten in harmonie samen kunnen komen.

Elke zone vervult zijn eigen rol en draagt bij aan de algehele ambiance. De tevredenheid van de projecteigenaar bevestigt het succes van dit initiatief.

Ik wil mijn kantoren opnieuw inrichten
Een succesvol multifunctioneel resultaat